Nenadić: Nismo pali zbog Hrvata, pobijediti Šveđane

Objavljeno: 14.1.2018.


Najbolji srpski rukometaš Petar Nenadić tvrdi da je njegova ekipa zaboravila ubedljivog poraza od Hrvatske (32:22) i da može u drugu fazu Evropskog prvenstva.
“Poraz od Hrvatske jeste previsok i loš je rezultat, ali se lakše podnosi nego da smo izgubili jedan razlike. Izbrisali smo ga iz glave i okrećemo se narednom meču sa Švedskom koja je težak i novoformiran rival sa dosta mladih igrača, ali veoma kvalitetan”, rekao je Nenadić Tanjugu u Splitu.

Naglasio je da je nekoliko igrača debitovalo u srpskom timu na velikom turniru i da su greške normalna pojava, posebno u duelu sa odličnom domaćom selekcijom.

“Nismo klonuli duhom, bilo je šta je bilo je… Mnogi su prvi put igrali na velikim takmičenjima, pa još u gostima protiv Hrvatske u takvoj amosferi i sigurno da im nije bilo lako”.

Bek Fuhse Berlina priznaje da je svojevremeno bio na udaru kritika kada je bio najmlađi u reprezentaciji i da sada ne želi da isto prođu današnji mladi igrači.

“Nikad ne treba osuđivati igrače, posebno ne mlade i stavljati im neke stvari na teret jer oni tek dolaze. Znamo po sebi Žarko i ja, ima nas nekoliko koji smo sad predvodnici, kad smo bili mlađi “ubijali” su nas bivši selektori i novinari. Treba im sad dati podršku”.

Meč sa Švedskom označio je kao odlučujući za prolaz dalje.

“Tako ispada, ako pobedimo idemo dalje. Očekujemo da će Hrvatska u poslednjem kolu da odradi posao protiv Šveđana… Sa trijumfom u današnjem meču obezbeđujemo drugi krug i dižemo samopouzdanje, a čak i u ludoj priči možemo da prenesemo bodove u Zagreb”.

On je dodao da ga nije iznenadio poraz Švedske od Islanda.

“Dosta švedskih igrača nastupa u nemačkoj Bundesligi, igraju dobar rukomet i sve je moguće. Nije me iznenadio rezultat izmedju Švedske i Islanda, poznavajući sastave timova. Danas me ništa ne iznenadjuje”, zaključio je Nenadić.

Utakmica 2. kola A grupe Evropskog prvenstva Srbija – Švedska igra se danas od 18.15 u Splitu.

Grupa A, I kolo:
18.15 Srbija – Švedska
20.30 Island – Hrvatska

Tabela:
1. Hrvatska 1 1 0 0 32:22 2 
2. Island 1 1 0 0 26:24 
3. Švedska 1 0 0 1 24:26 0 
4. Srbija 1 0 0 1 22:32 0

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *