Tesla u Norveškoj suočen s novom tužbom za obmanjujuće reklamiranje

Objavljeno: 13.1.2018.


Gotovo 80 vlasnika električnih automobila Tesla u Norveškoj tužilo je njihovog američkog proizvođača za obmanjujuće reklamiranje, tvrdeći da njihove performanse nisu u skladu s navodima u reklamama, objavio je norveški dnevnik Dagens Naeringsliv (DN).
Vlasnici se žale da je stvarna snaga limuzine Tesla S P85D 469 konjskih snaga a ne 700 kako navodi proizvođač.

Traže istu odštetu kakvu je dobila grupa od 133 vlasnika Tesle u Norveškoj, koji su tužili kompaniju i nagodili se u decembru 2016. godine.

Američki proizvođač je tada pristao da isplati odštetu svih 133 vlasnika automobila, u iznosu od 65.000 kruna (7.260 evra), uz alternativnu mogućnost isporuke nove opreme, podseća DN.

“Posredi je isti slučaj kakav je prošli put okončan nagodbom”, rekao je advokat podnosilaca tužbe Christoffer Falkeid. “Predmet su snaga automobila i greške u marketingu i prodajnom procesu, ali ne želim govoriti o iznosima”, dodao je on.

Ni u Tesli nisu želeli da komentarišu slučaj na pitanja AFP-a. Građansku tužbu će u aprilu razmotriti sud u Oslu ako se stranke prethodno ne nagode.

Norveška je prva u svetu po tržišnom udelu električnih automobila i spada među Teslina najveća svetska tržišta. Prošle godine je u Norveškoj prodato ukupno 8.465 Teslinih automobila.

Izvor: Seebiz

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *