Skype dodao privatne razgovore sa end-to-end enkripcijom

Objavljeno: 13.1.2018.


Skype je najnoviji messaging servis koji je dodao end-to-end enkripciju. Microsoftov servis je sklopio partnerstvo sa Signalom kako bi omogućio novu funkciju koja je opciona i nije podrazumevana za svaki razgovor. Skype-ova implementacija je slična onome što koristi Facebook Messenger (Secret Conversations).
Verzija koju Skype koristi nosi naziv Private Conversation i nije podržana za grupe. Kako bi se započeo privatni razgovor, potrebno je pritisnuti “+” ikonicu, potom izabrati New Private Conversation opciju i izabrati kontakt. Pozivnica će biti poslata osobi koja će se pridružiti razgovoru i ovo je validno narednih sedam dana, nakon čega ističe i potrebna je nova pozivnica. Nakon što kontakt prihvati pozivnicu, Private Conversation će biti dostupan samo na tom specifičnom uređaju.

Private Conversation će imati zaključanu ikonicu pored imena kontakta, a pregled poruka se neće prikazivati u Chats opciji i obaveštenjima. Moguće je menjanje poruka, kao i prosleđivanje fajlova u ovom modu.

Izvor: GSMArena

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *