Pomen Mikiju Jevremoviću

Objavljeno: 13.1.2018.


Na Novom groblju u Beogradu danas će biti obeležena godina od smrti pevača
U ALEJI zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu danas će, tačno u podne, biti obeležena godina od smrti Mikija Jevremovića. Jedan od najpopularnijih pevača zabavne muzike u SFRJ, preminuo je 13. januara 2017. od posledica moždanog udara, a njegov brat Zoran Jevremović ističe da će današnji pomen biti prilika da se Mikija, osim porodice, prisete svi koji su voleli njegove pesme.

– Naša želja je bila da 40 dana i pola godine od smrti obeležimo skromno, u krugu porodice, ali bismo voleli da na godišnjicu smrti dođu i Mikijeve kolege, kao i ljudi koji su odrasli uz njegove pesme – kaže za “Novosti” Zoran Jevremović. – Mislim da je Miki to zaslužio i ne mogu da verujem da je već prošlo godinu dana.

Ali Mikija Jevremovića nije zaboravila branša.

Krajem 2017. posthumno je dobio nagradu za životno delo, koju je prvi put dodelio Savez estradno-muzičkih umetnika Srbije. Pred Novu godinu “Kroacija rekords” objavila je trostruki disk sa 50 najpopularnijih Mikijevih pesama, na kom se nalaze i dve nove kompozicije, koje je Jevremović snimio pre smrti ali ih publika još nije čula.

– To su pesme “Sipaj još jednu” i njegova poslednja kantautorska kompozicija “Vrata srca” – priča Zoran. – Miki ju je napisao pre dve i po godine, u melanholičnom stanju, uz čašicu i gitaru, i mnogo je lepa.

Zoran Jevremović ove godine planira da organizuje koncert u Beogradu kao omaž legendarnom pevaču i to u Domu sindikata, gde je Miki najviše nastupao.

– Voleo bih da to bude u Domu sindikata, Mikijevoj drugoj kući, gde je održao mnogo koncerata i pobeđivao na festivalima. Ideja je da to bude 27. marta, na njegov rođendan, ali nisu realne šanse da se to desi, jer se Dom sindikata renovira. Ali neka bude i kasnije, u aprilu ili maju. Želim da napravimo koncert sličan onom koji smo mesec dana posle Mikijeve smrti organizovali u Valjevu. Već imam obećanje Željka Joksimovića, “Nevernih beba” i Borisa Bizetića, koji su nastupili u Valjevu, da će učestvovati i u Beogradu.

Izvor: Novosti

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *