Intel: Neki Haswell i Broadwell korisnici imaju probleme nakon implementacije sigurnosnih ažuriranja

Objavljeno: 13.1.2018.


Intel je potvrdio da neki od korisnika imaju problema sa rebootovanjem sistema, nakon instalacije najnovijeg sigurnosnog ažuriranja na Haswell i Broadwell baziranim sistemima. Problem pogađa korisnike klijente i iz sfere data centara.
Kompanija je istakla da radi sa organizacijama koje su pogođene problemom, kako bi se ovo ispravilo, te da će biti objavljen novi firmware ukoliko to bude bilo potrebno. Situacija je kod mnogih izazvala frustraciju, posebno u sferi servera, jer ih firmware stavlja u nezgodnu poziciju – Intelov aktuelni firmware sada žrtvuje pouzdanost zarad sigurnosti.

Ono što je u celoj priči najveći problem, jeste da su nakon objave poostojanja Spectre i Meltdown ranjivosti mnogi provajderi usluga počeli da obavljaju neplanirano održavanje sistema, a sada je tu i problem da ažuriranja firmware-a mogu da prouzrokuju dodatne poteškoće.

Pomenuti incidenti bez sumnje kod mnogih ruše poverenje u kompaniju Intel, dajući im sve više razloga da pređu na rivalske i alternativne provajdere usluga, kao što su AMD i ARM.

Izvor: Overclock3d

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *