Dodge Ram 1500 – model za 2019. godinu

Objavljeno: 13.1.2018.


Na internetu se pojavila fotografija modela Ram 1500 za 2019. godinu, samo nekoliko dana pre zvaničnog predstavljanja na sajmu automobila u Detroitu.
Konstruisan da bude direktan konkurent modelu Chevrolet Silverado, redizajnirani Ram poseduje potpuno novi prednji deo automobila sa velikom maskom za hladnjak izrađenu od hroma sa natpisom „RAM“ na sredini.

Dizajneri su instalirali i nove farove i prednji branik (koji je više evolucija starog nego potpuno nov) sa velikim usisnicima za vazduh. Što se zadnjeg dela tiče, on je ostao gotovo nepromenjen.

Pređašnje špijunske fotografije su pokazeale da će i kabina dobiti mnogo tehnoloških dodataka i kvaletnije materijale. Tu je i infotejment sistem UConnect. 

Što se mehanike tiče, opcije će ostati potpuno iste. Zvezda mešu agregatima je svakako HEMI V8 zapremine 5,7 litara, a tu su još i V6 tapremine 3,6 litara kao i trolitarski V6 turbo dizel.

Postoje glasine da će se u ovom modelu nači i četvorocilindarski agregat zapremine dva litara iz modela Jeep Wrangler, koji proizvodi 270 konjskih snaga i 399 Nm obrtnog momenta, i on će biti idealan za klijente koji žele visoke performanse i ekonomičnu potrošnju goriva.

Ovaj model će zvanično biti predstavljen za samo par dana, na sajmu automobila u Detroitu. 

Izvor: H/T to Motor1

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *