Turska upozorila građane: Ne putujte u SAD, biće napada

Objavljeno: 12.1.2018.


Prema informacijama dejli sabaha, Turska je upravo izdala upozorenje svojim državljanima da ne putuju u SAD zbog rastuće pretnje terorističkih napada.
Kako navodi taj medij, upozorenje je danas izdalo tursko Ministarstvo spoljnih poslova koje je kao razlog navelo “porast nasilja i terorističkih napada”.

Ministarstvo je tako]e upoyorilo svoje građane koji nameravaju da otputuju u SAD da se tamo mogu suočiti sa neosnovanim hapšemnjem, čak iako je reč o činovnicima države koji su na službenoj dužnosti.

“Očigledan porast opasnosti od terorističkih napada i nasilničkih incidenata u SAD viđen je u poslednje vreme. Pored eksplozija i pucnjava, mogući su i slučajevi zaletanja automobila u gomile ljudi, čiji su cilj tržni centri i kulturni događaji, metro stanice, javne zgrade, religiozni objekti pa čak i školski kampusi”, stoji između ostalog u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova Turske je kao primere navelo napad na Univerzitet u Ohaju, aerodrom u Holivudu, džamiju Dar Al-Faruk u MInesoti, crkvu u Teksasu i metro stanicu u Njujorku.

Inače, i Amerika je Tursku dan ranije stavila na nepoželjnu listu. Naime, američki Stejt department je u četvrtak izdao sosptvena uputvstva američkim državljanima koji nameravaju da putuju van zemlje, u kojima je podelio sve zemlje u četiri kategorije. Prva kategorija su najbezbednije zemlje, dok je četvrta grupa zemlaja najnebezbednija. Stejt department je Tursku kategorisao kao treću grupu što znači da bi svi amerikanci koji nameravaju da putuju u tu zemlju trebalo da preispitaju svoju odluku.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *