Kineski proizvođači telefona traže alternativu za AMOLED displeje

Objavljeno: 12.1.2018.


Najnoviji izveštaji sugerišu da vodeći kineski proizvođači telefona traže alternative za Active Matrix OLED (AMOLED) displeje, zbog zabrinutosti da će Apple iskoristiti monopolistički položaj i prigrabiti sve raspoložive zalihe AMOLED displeja za svoje iPhone uređaje.
Tri velika kineska brenda takođe razmatraju korišćenje ekrana osvetljenih mini LED panelima. Kako izveštava Digitimes, kompanije Huawei, Oppo i Xiaomi planiraju da prihvate mini LED-osvetljene panele kao alternativu za AMOLED za telefone, koji bi mogli biti objavljeni tokom druge polovine 2018. godine. Kompanije su već u komunikaciji sa proizvođačima iz Tajvana, koji bi od juna trebalo da počnu sa masovnom proizvodnjom ovih mini LED-osvetljenih panela.

Spekuliše se da bi Apple mogao proširiti korišćenje AMOLED panela na svojim iPhone uređajima i tokom 2018. godine, koristeći više resursa iz Samsung Display AMOLED proizvodnje. Samsung je trenutno jedini proizvođač OLED-a za iPhone X, mada Apple planira da u priču uključi i LG Display, kako bi smanjio zavisnost od Samsunga.

Dugoročni planovi sugerišu da će Apple prihvatiti microLED tehnologiju koja dodatno poboljšava osvetljenje, saturaciju boja i efikasnost potrošnje OLED panela.

Izvor: Benchmark

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *