Junker u Bugarskoj: I naš prioritet je Zapadni Balkan

Objavljeno: 12.1.2018.


Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker poručio je danas da je bugarski prioritet – Zapadni Balkan – takođe prioritet Evropske unije.
“Vaš prioritet – Zapadni Balkan, je i naš prioritet”, naglasio je Junker prilikom posjete Sofiji gdje je razgovarao sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovim, prenosi bugarska agencija BTA.

U narednih šest mjeseci Bugarska preuzima predsjedavanje Evropskom unijom.

Borisov i Junker, kako se navodi, očekuju poboljšanje dijaloga sa državama susjedima Evropske unije.

Bugarski premijer je primijetio da je tokom 10-godišnjeg članstva u bloku Bugarska stekla iskustvo u suočavanju sa nizom raznovrsnih kriza kroz koje je Unija prošla, kao i da će ostati aktivno uključena u pregovore o njenoj budućnosti.

“Imamo veliku odgovost u narednih šest mjeseci, ali ćemo ostati pouzdan partner u potrazi za sporazumima po pitanju najvažnijih tema zajednice. Pripisujemo izuzetnu važnost jačanju jedinstva EU”, naglasio je predsjednik bugarske vlade.

Oni su, kako je saopšteno iz vlade Bugarske, razgovarali o partnerstvu sa Evropskom komisijom tokom bugarskog predsjedavanja (od januara do juna 2018), naglasivši da su preduslov za napredak u najvažnijim pitanjima povjerenje i saradnja među članovima kabineta koji će predsedavati Evropskim savjetom.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *