Gigabyte štiti korisnike od Speculative Execution ranjivosti

Objavljeno: 12.1.2018.


Gigabyte je pravovremeno implementirao sigurnosne mere, koje su povezane sa Intelovim odgovorom o zaštiti korisnika od sigurnosnih ranjivosti na sistemima koji koriste Speculative Execution i indirektna predviđanja.
Novo BIOS ažuriranje za Gigabyte integriše najnovije Intelove preporučene CPU Microcode verzije, kako bi se izbegli problemi potencijalno prouzrokovani sigurnosnim ranjivostima. Kupcima Gigabyte ploča se preporučuje da posete kompanijin zvanični sajt i preuzmu najnovija BIOS ažuriranja. Ovde je dostupna lista BIOS ažuriranja po modelima matičnih ploča.

Pomenuta sigurnosna ranjivost proističe iz novih “side-channel” analitičkih metoda, koje su razvili eksterni sigurnosni istraživači, prikupljajući informacije o fizičkom ponašanju određenih tehnika procesiranja koje su uobičajene za moderne kompjuterske platforme. Maliciozni kod, koji koristi ovaj metod, može da poremeti vrednosti za memoriju, ali bazirano na dosadašnjim saznanjima nije u stanju da ošteti, modifikuje ili izbriše podatke.

Više o Intelovim sigurnosnim ranjivostima možete pronaći na ovoj adresi.

Izvor: Guru3d

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *