Berluskoni: Žene su zadovoljne kad im se muškarci udvaraju

Objavljeno: 12.1.2018.


Bivši šef italijanske vlade Silvio Berluskoni je ocenio da je “prirodno da su žene zadovoljne kada im se muškarci udvaraju” komentirišući reakciju stotina žena u Francuskoj, među kojima je i francuska glumica Ketrin Danev, koje podržavaju slobodu muškaraca da udvaraju suprotnom polu.
“Prirodno je da su žene zadovoljne kada im se muškarci udvaraju. Meni to nije običaj, jer se žene uvek meni udvaraju”, šalio se Silvio Berluskoni na italijanskom državnom tv-kanalu Rai Uno.

“Važno je da udvaranje ostane u elegantnim okvirima”, dodao je Berluskoni (81), poznati “nepopravljivi zavodnik”, ljubitelj mladih i lepih žena, što ga je u aferi “Rubigejt” stajalo u prvoj instanci presude od sedam godina zatvora. On se, podsetimo, teretio za zloupotrebu ovlašćenja i učestvovanje u prostituciji s maloletnicama, ali ga je Vrhovni sud 2015. oslobodio tih optužbi.

U četvrtak je bio pozvan u jednu političku emisiju, dok u Italiji traje kampanja za parlamentarne izbore. Berluskoni je komentarisao objavu stotinak Francuskinja od utorka u Le Mondu, među kojima su bile naučnicee, književnice i glumice. Potpisnice su u kolumni u tom dnevnom listu istakle da je silovanje zločin. “Ali naporno ili nespretno udvaranje nije zločin, kao što ni laskanje nije mačistički napad”, dodale su.

One smatraju da je pravo muškaraca na “udvaranje” ženama ključni deo seksualne slobode, ocenivši “puritanizmom” feminističku kampanju pokrenutu nakon optužbi na račun američkog filmskog producenta Harvija Vajnštajna za višedecenijsko seksualno zlostavljanje žena.

Izvor. Hina

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *