“Ako iko može da se bavi svojim servisom – onda je to Novak”

Objavljeno: 12.1.2018.


Patrik Mekinro, nekadašnji teniser, a danas analitičar američkog ESPN, kaže da
“Nikako ne želite da u prvi turnir, posebno kada je u pitanju Slem, uđete sa bilo kojom novom mehanikom pokreta. Ipak, moramo ćemo da sačekamo prvi meč i vidimo kako će do zapravo izgledati u takmičarskom ritmu”, kaže Mekirno i dodaje:

Novak je u godinama za nama već ‘čačkao’ svoj servis nekoliko puta. Ne znam da li se sećate, pre nekoliko godina, kada je bio poprilično nervozan prilikom početnog udarca, a tada je još uvek bio treći na svetu. Uspeo je sve to da ‘ispegla’ i da ubrzo preuzme prvo mesto na listi. Ako iko može da se bavi poboljšanjem servisa i da pritom bude uspešan u tome – onda je to on“.

U pobedi na egzibiciji u Kujongu nad Dominikom Timom (6:1, 6:4), prvom posle šestomesečne pauze zbog problema sa laktom desne ruke, prvo što su navijači primetili jeste da dvanaestostruki Grend Slem šampion drugačije servira, tačnije – sam pokret prilikom izbacivanja loptice i započinjanja poena primetno je kraći.

Ono što je daleko važnije za Novaka jeste stanje u kojem se nalazi bolni lakat, odnosno kako se on oseća kada mora da ga podigne na gore. Mislim da čak da to nećemo ni saznati, čak mislim da ni on to ne zna u ovom trenutku, dok turnir ne bude počeo“, zaključio je mlađi od braće Mekinro.

Australijan Open počinje u ponedeljak i traje do 29. januara, a Srbin turnir otvara duelom sa Amerikancem Donaldom Jangom.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *