Novi Huawei Wi-Fi ruteri su sposobni da signalom pokriju velike oblasti

Objavljeno: 11.1.2018.


Kineski Huawei je tokom CES 2018 sajma predstavio svoj novi Wi-Fi ruter. Huawei WiFi Q2 je kompanijin najnoviji “mesh network” ruter, koji korisnicima omogućava da upare baznu stanicu sa do 16 satelita, kako bi signalom pokrili širu oblast.
Ovo je odlično rešenje za one koji imaju kuću koja je prevelika za njihov postojeći ruter, dok će korisnici koji žive u manjem stanu biti zadovoljni i uobičajenim ruterima.

Ruteri koji koriste mesh network tehnologiju nisu novost. Linksys, Netgear i Google već imaju svoja rešenja na ovom polju. Huawei ističe da je WiFi Q2 jedinstven jer koristi hibridni sistem koji implementira i 1Gb PLC (Power Line Communication) konekciju, koja nudi balans loadovanja i druge prednosti na mreži.

Dizajn WiFi Q2 rutera je solidan, a podešavanje je lagano jer se u najvećem delu bazira na plug-and-play sistemu. Prema navodima Huaweija, sateliti se mogu konektovati za manje od dva minuta.

Huawei će WiFi Q2 prodavati u tri varijante – sa jednim, dva ili tri satelita. Kompanija nije objavila cenu i dostupnost rutera.

Izvor: Benchmark

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *