Goluža: Za Srbe nema aplauza. Policija: Bez maski i uvreda

Objavljeno: 10.1.2018.


Hrvatska i Srbija u petak od 20.30 sati u splitskoj “Spaladium areni” igraju prvi meč na Evropskom prvenstvu.
“Balkanski klasik”, kako ovaj meč zovu domaćini takmičenja, uvek ima dodatni naboj, a Slavko Goluža, selektor Hrvatske iz 2012. godine, kada je osvojena bronzana medalja na Evru u Beogradu, tvrdi da Srbija neće biti dočekana aplauzom.

“Utakmica sa Srbijom ni igračima nije baš kao svaka druga, poseban je to naboj. Naši momci su veliki emotivci, strašno se prazne i sigurno će biti i fizički i psihički ispražnjeni. Ali treba te emocije znati kontrolisati. Sigurno ih na tribinama nećemo dočekati aplauzom, ali očekujem da nitko nikoga neće gađati kovanicama i flašama kao što je bio slučaj u Beogradu”, rekao je za N1 Slavko Goluža, a prenosi Index.hr.

Bivši hrvatski reprezentativac i selektor i te 2012. godine davao je zapaljive izjave.

“Šta da kažem. Živeo sam za prvo mesto ovde u Srbiji. Živeo sam za to da ovde svira ‘Lijepa naša’. To bi bio poklon za sve one koji su patili u ratu. To nam je bio cilj”, rekao je Goluža posle pobede u borbi za treće mesto.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska izdala je saopštenje u kojem upozorava navijače šta neće biti dozvoljeno u “Spaladiumu” I njegovoj okolini.

“U petak od 15 sati biće uspostavljena potpuna blokada saobraćaja prema ‘Spaladium areni’. Zabranjen je ulazak i boravak u prostor objekta u alkoholisanom stanju, unošenje pirotehničkih sredstava, maskiranje lica kapom ili maramom, unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obeležjem kojima se iskazuje mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili verske pripadnosti”.

Policija upozorava I na ove stvari:

“Zabranjeno je pevanje pesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili verske pripadnosti i bacanje predmeta u takmičarski prostor”, piše u saopštenju policije.

Grupna faza EP:

12. januar:
18:15 Švedska – Island
20:30 Hrvatska – Srbija

14. januar:
18:15 Srbija – Švedska
20:30 Island – Hrvatska

16. januar:
18:15 Srbija – Island
20:30 Hrvatska – Švedska

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *