Za noge kao izvajane

Objavljeno: 9.1.2018.


Anticelulit tretman radiotalasima “šok vejv”: Postupak se izvodi u seriji od 6 do 12 tretmana, a rezultat su jedan do dva konfekcijska broja manje
Hladniji period godine pravo je vreme da počnete borbu sa celulitom, noćnom morom većine žena. Ako počnete na vreme, do leta ćete biti bez “pomorandžine kore” na nogama i drugim kritičnim mestima. Jedan od vrlo popularnih načina za ublažavanje i uklanjanje celulita je metoda udarnim radijalnim talasima, popularno nazvana “šok vejv”, objašnjava dr Dubravka Đerić, specijalista dermatovenerologije na Odeljenju za dermatokozmetiku u Gradskom zavodu za kožne i venerične bolesti. – Tretman je aparaturni, radi se dva do tri puta nedeljno, u seriji od šest do 12 tretmana, sa dve sonde. Tretirane regije prvo se prelaze sondom koja proizvodi udarne radijalne talase koji dovode do pucanja lipocita, masnih ćelija, koje na taj način izbacuju vodu i masnoću u krvotok. Zatim se ugrožene regije tretiraju sondom za limfnu drenažu i vibracionu masažu, kako bi se oslobođeni materijal, toksini, zadržana voda i masnoće, putem limfe i cirkulacije izbacle iz organizma. Ovi efikasni tretmani dovode do znatnog ublažavanja efekta “pomorandžine kore”, koža postaje glatkija i mekša, a dolazi i do smanjenja obima butina, natkolenica i bedara, u proseku tri do četiri, a kod nekih čak i šest do sedam centimetara. To su maltene ceo ili dva konfekcijska broja – ističe dr Đerić. Regije koje se tretiraju aparatom su prednja i zadnja strana natkolenica, glutealna regija i bokovi, mada tretmani mogu da se rade i na rukama i listovima, ali na stomaku ne.

– Budući da “šok vejv” ubrzava cirkulaciju, čak dovodi i do proizvodnje novih krvnih sudova, koža je veoma dobro prokrvljena, pa možete da koristite i anticelulit kreme, jer će njihov efekat biti jači. Potrebno vam je nešto više tečnosti i šetnje ili laganih vežbi u trajanju od 15 minuta, da bi limfna pumpa počela da sve to izbacuje putem bubrega. Dovoljno je da se samo malo pokrenete, više šetate i pijete više vode, a da smanjite unos soli i rezultat neće izostati – zaključuje dr Đerić.

KO NE SME DA RADI TRETMANE

Tretmane mogu da rade sve zdrave žene, a kontraindikacije za primenu su trudnoća i dojenje, autoimune bolesti, šećerna bolest, problemi sa venama i cirkulacijom, na primer, ako postoji tromb ili opasnost od tromboze. – Svi pacijenti pre tretmana obavezno dolaze na pregled kako bismo ustanovili o kom tipu i stepenu celulita se radi, kao i da li pacijentkinja uopšte može da radi te tretmane – objašnjava naša sagovornica.

Foto: Shutterstock

Izvor: Novosti

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *