Triumph prodao preko 63.000 motocikala u 2017.

Objavljeno: 7.1.2018.


2017. je iza nas, što znači da ćemo uskoro proizvođači početi da objavljuju informacije o prodajnim rezultatima u u godini iza nas
Među prvima je svoje rezultate objavio Triumph, što nije iznenađenje jer britanski proizvođač svoje knjige zatvorio krajem juna.

Od 1. jula 2016. do 30. juna 2017, Triumph je prodao 63.404 motocikla i od njihove prodaje zaradio 560.3 miliona evra. Prodajni rezultati su 12.7% bolji od prethodnog finansijskog perioda, uz 22% veći od zarade tj. 48% pre plaćenog poreza, što nikako nisu loše brojke.

Doduše, postoji jedna začkoljica: brojke se odnose na prodaju dilerima, a ne krajnjim kupcima. To definitivno ne pruža pravu sliku, pogotovo jer brend prati glas da svoje zastupnika tera da poručuju motocikle, čak i kada nema dovoljno potražnje.

Finansijska godina pokriva period od svega šest meseci u 2017, što znači da je pokriveno samo pola godine za koju mnogi tvrde da će biti jako loša u prodajnom smislu.

U svakom slučaju, lepo je videti da su brojke u plusu, kakve god bile. Jedva čekamo da vidimo rezultate drugih kompanija u što skorije vreme.

Izvor: Motoberza

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *