“Zeleni pakao” želi da se vrati u F1

Objavljeno: 6.1.2018.


Legendarna nemačka staza Nirburgring mogla bi da se vrati u kalendar Formule 1 od 2019. godine.
Čelnici staze u blizini Nirnberga pregovaraju sa vlasnicima F1 koju su napustili 2013. godine zbog finansijskih problema i promene vlasništva.

Međutim, dolaskom Mirka Markforta na mesto izvršnog direktora u martu 2016, Nirburgring se fokusirao na povratak u “najbrži cirkus” na svetu.

Novi vlasnici F1, američka kompanija Liberti medija (Liberty Media) trudi se da Evropa ostane kičma takmičenja, a jedan od koraka u tom smeru je i povratak Velike nagrafa Francuske od ove godine.

Posle jednogodišnje pauze vraća se i Velika nagrada Nemačke na Hokenhajmu, a za godinu dana bi mogao da mu se priključi i popularni “Zeleni pakao”.

Markfort je na kraju prošle sezone na Velikoj nagradi Abu Dabija razgovarao sa direktorom F1 Čejsom Kerijem, pa se očekuje da tokom 2018. nastave sa pregovorima.

“Izuzetno bismo cenili povratak F1 na Nirburgring od 2019. Ovo će biti moguće samo ako zadržimo razumne ekonomske uslove. Mogu da potvrdim da je bilo razgovora sa vlasnicima F1”, rekao je Markfort.

Nirburgring je bio domaćin 40 trka F1 od debija 1951. godine. Međutim, imaće žestoku konkurenciju s obzirom da je u septembru koremcijalni direktor F1 Šon Breč otkrio da takmičenje ima ponude čak 40 zainteresovanih potencijalnih domaćina trka.

Veruje se da je prioritet Liberti medije domovina, Sjedinjene Američke Države, a u igri su Las Vegas, Njujork ili Majami.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *