Prve fotografije novog Mercedesa G klase

Objavljeno: 4.1.2018.


Samo nekoliko sati nakon što je kompanija Mercedes objavila prve tehničke detalje o novoj generacij svog širom sveta prepoznatljivog terenca, G klase, na internetu su se pojavile i prve fotografije ovog modela, bez kamuflaže.
Na osnovu ovih fotografija možemo utvrditi da se Mercedes, kada je reč o ovom modelu, drži one stare izreke „ne menjaj ništa ako nije pokvareno“, te nova generacija izgleda skoro identično kao i njen prethodnik.

Najveća vizuelna razlika se može uočiti kod farova, branika i maske (rešetke) hladnjaka. Takođe, novi Mercedes logo na rešetki ima dodatnu funkciju kao senzor koji sugeriše da će nova generacija imati nekoliko polu-autonomnih funkcija.

Najveće promene su se ipak odigrale unutar i ispod karoserije. Kompanija je potvrdila da će nova G klasa imati nezavisno prednje vešanje koje bi ovom modelu trebalo da pomogne ne samo da bude bolji prilikom off-road vožnje, već i u toku vožnje po asfaltnim putevima.

U Mercedesu kažu da je prilazni ugao 31 stepen, a silazni 30, dok je maksimalna vodena prepreka koju prelazi 70 cm. Klirens na novom generacij ovog modela iznosiće 241 milimetar. Tu je i novi 9G-Tronic automatski menjač sa devet brzina i slično. 

Kada je reč o enterijeru nove generacije ovog modela, on je u potpunosti u skladu sa savremenim tehnologijama. U njemu dominiraju dva ekrana na dodir, a i kabina je prostranija.

Još jednom da podsetimo, nova generacija Mercedesove G klase će zvanično biti predstavljena na sajmu automobila u Detroitu, 15. januara, te ćemo tada znati sve detalje i specifikacije.

Izvor: VreleGume

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *