Novi Benelli je u stvari mini Ducati XDiavel

Objavljeno: 2.1.2018.


Kažu da je imitacija najiskreniji oblik laskanja, a ako je to istina, onda su u kompaniji Benelli stvarno oduševljeni modelom kompanije iz Borgo Panigale, a novi 402S najbolje govori u prilog tome.
Bićemo iskreni i najdirektnije reći da je Benelli iskopirao Ducati XDiavel i napravio svoju najnoviju mašinu – Benelli 402S.


Novi model je izazvao dosta reakcija, a mnogi su već izjavili da tako nešto nije bilo potrebno Benelliju, koji će ovakvim potezima da liči na stereotipne kineske kopije, kakvih u najmnogoljudnijoj zemlji sveta ima dosta.


Što se samog motocikla tiče, pokreće ga paralelna twin jedinica, zapremine 399 kubika, sa 39 KS i 35 Nm obrtnog momenta na raspolaganju. Težak je 160 kg i dolazi s ne tako lošim komponentama kakve su USD viljuške, podesivi zadnji amortizer i ABS kočnicama.

Sumnjamo da ćemo 402S videti na nekom od zapadnih tržišta, gde bi zakoni o zaštiti intelektualne svojine “pojeli” Benelli, ali mu to neće smetati na kineskom tržištu, gde će biti dostupan kao model za 2018.

Izvor: MotoBerza

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *