U BiH je mafija partner državi

Objavljeno: 29.12.2017.


Pravosuđe BiH je pod direktnim uticajem kriminalne politike, smatra ministar bezbjednosti u Savjetu minstara BiH Dragan Mektić. On tvrdi u emisiji Puls BN televizije da je u BiH mafija partner državi i da vodeći političari,s ciljem da sakriju svoje kriminalne radnje, građanima podmeću nacionalne teme.
“Ovdje je mafijaška država, ovdje mafija vlada, ovdje je sprega između politike, mafije i kriminala. Mi imamo predmeta koji su još prije šest mjeseci potkrijepljeni nizom dokaza, dostavljani Tužilaštvu, ali ne možete ih pokrenuti ni na koji način da to uzmu da se to radi”.

Mektić kaže da je “Pandora” uništen predmet, a sličnu sudbinu dijele i slučajevi – Pavlović banka, Banka Srpske, a najvjerovatnije tako će proći i predmet Bobar banke, jer, kako kaže, Tužilaštvo, je našlo hiljadu razloga da se to ne dovede do kraja.

Mektić ukazuje da se ne može graditi zemlja na korupciji, na kreditima koji mahom završe u administraciji ili džepovima političkih moćnika.

“Pa pogledajte kako žive političar, Odakle im toliko bogatstvo. Imate tu ljude koji su došli sa kesama u rukama, a sada imaju neprocjenjiva bogatstva i to im je omogućila politika. I kad kažem da su to lopovi, oni me optužuju da ja radim protiv interesa Republike Srpske”, kaže Mektić.

U BiH ne može se ništa uraditi plišanim metodama, trebaju revolucionarne metode, smatra Mektić.

“Najviše bih volio da narod uzme blatnjavu motku i po ovim političarima, a nemam ništa protiv da se krene od mene”, poručio je Mektić.

Mektić tvrdi da nije čovjek stranaca, već se bori da se na iskustvima Evrope izvuče BiH iz blata korupcije i kriminala.

BN televizija

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *