Novi Ford Ranger možda već na sajmu u Detroitu

Objavljeno: 17.12.2017.


Sem novog Bronca, Ford priprema i novu generaciju pick-up modela Ranger, čija premijera će se održati tokom sledeće godine.
Neke vesti kažu da bi promocija trebalo da se održi već tokom januara, na tradicionalnom NAIAS sajmu automobila u Detroitu, ali to još nije zvanično.

Novi Ranger će biti globalni model, pri čemu bi njegov izgled trebalo da bude inspirisan većim bratom – modelom F-150.

Iz Forda stižu najave da će novi Ranger biti pristupačno i funkcionalno vozilo, a po ranijim informacijama njegov razvoj se odvija u Fordovom Azijsko-Pacifičkom inžinjerskom centru u Australiji. Proizvodnja će međutim biti organizovana u Fordovoj fabrici u Mičigenu, u SAD-u.

Novi Ranger će navodno koristiti blago modifikovanu platformu T6 (na kojoj će inače bazirati i novi Bronco), pri čemu će se kupcima nuditi verzije sa zadnjim i pogonom na sva četiri točka.

U gami motora će se naći EcoBoost turbo četvorocilindrični benzinski motor, kao i 2,7 i 3,5 litarski V6 benzinci (ovaj potonji za Raptor varijantu), ali će se u Evropi i na nekim drugim tržištima nuditi i dizelaš. Na kraju, tu će biti i novi 10-stepeni automatski menjač.

Foto: Omniauto

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *