Ares Project Panter – kombinacija modela Huracan i De Tomaso Pantera

Objavljeno: 12.12.2017.


Kompanija Ares Design iz Modene je najavila novi super automobil koji će biti baziran na modelu Lamborghini Huracan, ali će dizajn biti inspirisan modelom De Tomaso Pantera koji je bio jedan od simbola sedamdesetih godina prošlog veka.
De Tomaso Pantera se vraća? Zapravo, ne baš, ali je upravo ovaj italijanski super automobil sa Fordovim pogonom, poslužio kao inspiracija za novi performantni automobil kompanije Ares Design, na čijem se čelu nalazi bivši šef Lotusa, Deni Bahar. Ovde je dakle reč o modernoj interpretaciji Pantere koja se pojavila 1971. godine, koja će kao i ona imati prednja iskačuća svetla, te zbog toga Ares Design ovu kreaciju naziva “Project Panther”.

Ispod karoserije novog automobila se zapravo nalazi model Lamborghini Huracan, te će i novi automobil ispod haube imati V10 agregat zapremine 5,2 litara povezan sa duplim kvačilom i sedmostepenim menjačem, kao i pogonom na svim točkovima. Još uvek nema zvaničnih informacija o snazi agregata u ovom modelu, ali kod standardnog Huracana on razvija 602 konjske snage i 560 Nm obrtnog momenta.

Takođe, šef kompanije Ares Design najavljuje da će ovo biti tek prvi u seriji njihovih dizajnerskih kreacija koje će koristiti platformu modela Huracan.

Izvor: Vrelegume

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *