Xiaomi tokom trećeg tromesečja isporučio 27,6 miliona telefona

Objavljeno: 7.12.2017.


Xiaomi je tokom današnjeg događaja u Kini predstavio nove Redmi 5 i Redmi 5 Plus telefone. Kineska kompanije je priliku iskoristila i kako bi objavila da je tokom trećeg tromesečja 2017. godine isporučila 27,6 miliona telefona. Xiaomi je takođe citirao IDC, kako bi se pohvalio ostvarenim rastom. Kompanija je ostvarila rast od ogromnih 102,6% u […]
Xiaomi je tokom današnjeg događaja u Kini predstavio nove Redmi 5 i Redmi 5 Plus telefone. Kineska kompanije je priliku iskoristila i kako bi objavila da je tokom trećeg tromesečja 2017. godine isporučila 27,6 miliona telefona.

Xiaomi je takođe citirao IDC, kako bi se pohvalio ostvarenim rastom. Kompanija je ostvarila rast od ogromnih 102,6% u odnosu na treće tromesečje 2016. godine. Tržišni udeo je takođe dupliran i sa 3,7 procenata povećan na 7,4 procenta, čime je Xiaomi istisnuo kompaniju Vivo iz top 5 proizvođača u Kini.

Kineska kompanija je imala značajan uspeh i na globalnom planu. Xiaomi je sada među prvih pet proizvođača na 14 tržišta, uključujući i poravnato prvo mesto na tržištu Indije. Veliki deo tržišta, Xiaomi drži u Indoneziji, Maleziji, Rusiji, Egiptu i četiri EU zemlje.

Izvor: Benchmark

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *