Von: Predstavljaću Ameriku, a ne Trampa

Objavljeno: 7.12.2017.


Skijašica Lindzi Von poslednja je od poznatih američkih sportista i sportiskinja koja se javno suprotstavila i kritikovala predsednik SAD Donalda Trampa.
Olimpijska i dvostruka svetska šampionka pokušaće da na Zimskim olimpijskih igrama stigne do treće olimpijske medalje, pošto iz Vankuvera 2010. ima i bronzu u super-džiju, ali i da obori rekord po broju trijumfa u Svetskom kupu – koji od 1989. godine drži Ingemar Stenmark sa 86 slavlja.

Olimpijske igre shvatam veoma ozbiljno, pre svega zbog onoga što znače i predstavljaju, ali i zbog same činjenice da hodate pod zastavom vaše zemlje na ceremoniji otvaranja Igara. Želim da predstavljam našu zemlju na pravi način, pošto mislim da veliki deo ljudi koji su trenutno u vladi ne čini to“, smatra Vonova.

Tridesetrogodišnja Amerikanka kaže da sigurno neće prihvatiti poziv Trampa za posetu Beloj kući, ukoliko u Pjongčangu stigne do najsjajnijeg odličja. 

Aspolutno da ne bih prihvatila poziv. Ali, prvom moram da pobedim svakako. U stvari, mislim da su svi članovi našeg tima pozvani, tako da da… Svakako neću ići“.

Foto: Getty images

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *