Volkswagen planira drugi električni SUV, razmišlja o modelima Scirocco i Beetle

Objavljeno: 7.12.2017.


Volkswagenova investicija u električne automobile vredna 40 milijardi dolara bi mogla da uključuje i električni model Beetle kao i sportski coupe nalik Sciroccu.
Moguće je da će biti oživljen i SUV Volkswagen Kubelwagen, u SAD-u poznat kao Thing, ali još uvek nije potpuno sigurno da će doći do proizvodnje.

Budućnost postojećih VW-ovih konceptnih električnih automobila je mnogo svetlija. Primera radi, produkcijska verzija modela I.D. Crozz će se na tržištu pojaviti 2022. godine, a to je potvrdio VW-ov dizajner Klaus Bischoff za Auto Express.
Takođe, stiže i električni crossover tradicionalnijeg dizajna sličan Tiguanu koji će biti alternativa kupcima koji žele praktičniji automobil.

Do 2022. godine će se na putevima naći i produkcijska verzija koncepta I.D. Buzz inspirisanog Microbusom.

Volkswagenovi električni automobili će koristiti MEB platformu specijalno prilagođenu električnom pogonu. Na toj platformi će biti bazirano 15 automobila do 2022. godine, ali mnogi od ovih modela neće biti dostupni u celom svetu. VW recimo neće ponuditi I.D. hatchback u SAD-u.

U konceptnoj fromi Crozz koristi električni motor snage 101KS, koja se prenosi na prednju osovinu, dok je nazad motor od 201KS. Zadnji motor gotovo sve vreme pokreće automobil, dok prednji samo pokreće prednje točkove kada je potrebno bolje prijanjanje ili dodatna snaga. Baterija od 83 kWh omogućava domet od 483 km s jednim punjenjem.

Izvor. Klix

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *