U Parizu omaž Džoniju Holideju

Objavljeno: 7.12.2017.


Gradonačelnica Pariza An Idalgo izjavila je da će do nedelje uveče na Ajfelovoj kuli svetleti poruka “Hvala Džoni” u čast francuskom rok pevaču Džoniju Holideju koji je preminuo u 75. godini, preneo je list Parizjen. Mediji, koji su posvetili veliku pažnju smrti pevača, koji je smatran francuskim Elvisom Prislijem, preneli su da postoji mogućnost ogranizovanja […]
Gradonačelnica Pariza An Idalgo izjavila je da će do nedelje uveče na Ajfelovoj kuli svetleti poruka “Hvala Džoni” u čast francuskom rok pevaču Džoniju Holideju koji je preminuo u 75. godini, preneo je list Parizjen.

Mediji, koji su posvetili veliku pažnju smrti pevača, koji je smatran francuskim Elvisom Prislijem, preneli su da postoji mogućnost ogranizovanja sahrane na “nacionalnom nivou” tako što bi pogrebna povorka prošla kroz Jelisejska polja do trga Konkord gde bi se obratio francuski predsednik Emanuel Makron, a potom bi bilo održrano opelo u crkvi Madlen.

Nekoliko radio stanica prenelo je da će oduka biti doneta danas u skladu sa željom porodice mada se priča da je želja supruge Letisije da se u subotu organizuje velika ceremonija kako bi njegovi obožavaoci mogli da mu odaju poslednju poštu.

Holidej, koji je juče preminuo, bo je izuzetno popularan u Francuskoj, mada nikad nije stekao svetsku slavu u inostranstvu kao Šarl Aznavur, Edit Pjaf, Iv Montan ili Mirej Matije.

Francuski predsednik Žak Širak ga je 1996. godine odlikovao Ordenom Legije časti.

Holidej je izdao oko 50 albuma koji su prodati u 100 miliona primeraka.

foro: Tanjug/AP/Michel Euler

Izvor: Beta

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *