Shannen je pobijedila opaku bolest, ali ju muče strahovi

Objavljeno: 7.12.2017.


Glumica je koristeći društvene mreže s pratiteljima dijelila iskustva za vrijeme liječenja raka dojke. Sada tvrdi da je zdrava, ali se nosi s posljedicama teškog oporavka




Shannen Doherty (46) vratila se uobičajenom životu nakon borbe s rakom dojke zbog koje je prošla mastektomiju, hemoterapije i zračenja od kada joj je 2015. dijagnostifikovana bolest.

Glumica je koristeći društvene mreže s pratiteljima dijelila iskustva za vrijeme liječenja. Sada je zdrava, ali se nosi s onim za što svi ljudi u remisiji, odnosno stanju odsutnosti bolesti, znaju koliko je stresno.

– Zatekneš sebe kako razmišljaš ‘Ah, bole me još i kosti. Da li to znači da imam i rak kostiju? Ne prođe dan, a da se nakon buđenja ne zapitam da li je to normalno? Onda kao da sebe pljusnem i kažem si da je sve u redu i da sam smiješna – ispričala je glumica.

Negativne misli su, kako tvrdi, dio oporavka i sada to jako dobro zna.

– Stvar je u tome da trebaš samo pozitivno razmišljati jer u suprotnom te bolest može u potpunosti obuzeti – rekla je.

Glumica sada, nakon osam ciklusa hemoterapije i zračenja, kao i mastektomije jedne dojke, čeka na finalnu, rekonstruktivnu operaciju.

– Nervozna sam svaki put kada idem pod nož. Oblačenje kupaćeg kostima će biti moje slavlje, tada ću znati da je sve kao prije – zaključila je.

Izvor: 24sata

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *