Pagani Zonda Riviera

Objavljeno: 7.12.2017.


Kada razmišljamo o egzotičnim modelima, definitivno se ne možemo setiti bilo čega ređeg i posebno kreiranog za određene ljude od modela kompanije Pagani.
U istoriji automobilizma postoje određeni modeli koji nikada nisu prešli cifru od dve proizvodne jedinice, ali kada se radi o serijski sastavljanim modelima, postoje one marke koje u svojim linijama ne poseduju dva ista.


Još jedan unikatni Pagani Zonda Riviera upravo je isporučen salonu egzotičnih automobila Seven Car Lounge u Saudijskoj Arabiji i to predstavlja prvi put da vidimo ovaj hiperautomobl u punom svetlu. Kada smo u julu mesecu po prvi put čuli da Riviera stiže na tržište, kompanija je propratila čitavu priču uz vrlo šture informacije date medijima. Sada smo u posedu zvaničnih fotografija, koje nam pružaju pun uvid u izgled automobila, a ovaj posebni, verovatno predstavlja najlepši iz čitave Zonda serije ikada.


Eksterijer ovog automobila poseduje zadivljujuću biserno belu šemu boja, nastalu uz pomoć sjajnih karbonskih elemenata. Ovakva kombinacija bele boje i ugljeničnih vlakana dolazi kao klasičan izbor za modele linije Zonda, ali ono što razdvaja ovaj automobil od ostalih, jesu njegovi crni točkovi sa plavim linijama na obodima, smešteni ispod karbonskih rubova.

Ostale istaknute karakteristike automobila uključuju četiri karbonska stabilizatora na prednjem delu, krovni usisnik vazduha, veliko repno krilo i agresivni difuzor. Najvećim delom, eksterijer ove jedinice deluje veoma slično Zonda Cinque modelu.

U enterijeru putničke kabine, ovaj model nastavlja da zadivljuje. Tu su dve kadice opremljene plavom kožom i alkantarom, dok ostatak predstavlja mešavinu crne alkantare, aluminijuma i ugljeničnih vlakana. Ovaj Riviera automobil pokreće V12 motor zapremine 7,3 litara, sa 760 ks, nasleđen iz porodice Zonda 760.

Izvor: Autoexclusive

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *