Ovo su tri svjetske lokacije koje naprosto morate posjetiti iduće godine

Objavljeno: 7.12.2017.


Ako tražite inspiraciju za nova odredišta, uredništvo kultnog National Geographica predlaže svoje tri top destinacije za 2018. godinu.
Nekoliko preporuka s top destinacijama Lonely Planeta i National Geographic ekipa složila se da će Južna Koreja biti jedna od vrućih tačaka za putovanje. Ovdje su tri manje poznata mjesta, a NatGeov urednici predviđaju da će biti pravi hit 2018. godine.

Malmö, Švedska

iStock

Treći po veličini grad u Švedskoj osvaja svojom modernom nordijskom kuhinjom i autentičnim jelima iz cijelog svijeta.

Pokrajina Jujuy, Argentina

iStock

Osim fantastičnog kontrasta boja i formacija zemljišta, turiste privlače i korijeni u kulturi Jujuy. Aymará i Quechua kultura koegzistiraju na tom području, a ruševine Inka dobro su sačuvane.

Turisti koji dolaze u Jujuy posjećuju područje Quebrada de Humahuaca i njegovog Cerro de los Siete Coloresa, Pucará de Tilcara, Salinas Grandes i mnogih malih gradova. Ostale manje uobičajene destinacije uključuju Nacionalni park Calilegua u Jungle Yungas, La Quiaca, Laguna de Pozuelos i Laguna Guayatayoc.

Jordan

iStock

Jordan je najpoznatiji po tri stvari, a to su Petra – drevni grad smješten u srcu planinske pustinje, Aman – metropola po mjeri svakog čovjeka i Kraljica Ranija – po mnogima najelegantnija žena na svijetu. Pješačenje vodi kroz šume, pustinje i slikovite kanjone.

Izvor: 100posto

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *