Ivanić: Dolazim na sjednicu

Objavljeno: 7.12.2017.


Politički direktori iz zemalja članica Upravnog odbora Savjeta za primjenu mira na sjednici koja je počela danas u Sarajevu razmatraju trenutno stanje u BiH.
Upravni odbor Savjeta najavio je da će se sutra sastati sa članovima Predsjedništva BiH, te predstavnicima pravosudnih institucija sa kojima će razgovarati o borbi protiv korupcije, najavljeno je iz OHR-a.

Povodom komentara pojedinih političara da bi visoki predstavnik Valentin Incko trebalo da se izvini zbog izjave koju je prije nekoliko mjeseci dao, upoređujući dan osnivanja ustaške NDH sa 9. januarom – Danom Republike Srpske, iz OHR-a je danas saopšteno agenciji “Fena” da je Incko prije nekoliko mjeseci detaljno objasnio svoju izjavu i izrazio žaljenje zbog činjenice da je ona pogrešno citirana, a potom i pogrešno protumačena.

“Visoki predstavnik nije imao namjeru da bilo koga uvrijedi. On upućuje svoje žaljenje onima koji su mogli da budu povrijeđeni zbog njegove pogrešno interpretirane izjave”, saopštili su danas iz OHR-a.

Nakon ovog svojevrsnog Inckovog izvinjenja, srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je za BN televiziju da će sutra učestvovati na sastanku Savjeta za primjenu mira.

BN televizija

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *