BMW M550d xDrive do elektronski ograničene maksimalne brzine stiže za samo 35 sekundi!

Objavljeno: 7.12.2017.


Na video snimku koji se pojavio na internetu se vidi instrument tabla BMW M550d modela kao i merenje vremena koje mu je potrebno da postigne elektronski ograničenu maksimalnu brzinu. 




Sa šest cilindara, četiri turbo punjača i pogonom na svim točkovima, BMW M550d xDrive je automobil koji je najbliži modelu M5, samo što on ima dizel agregat. Dostupan je u sedan i karavan verziji i najbrži ja automobil Serije 5 koji ide na dizel gorivo. Momke sa jutjub kanala AutoTopNL je zanimalo za šta je sve ovo čudovište sposobno, pa su iz tog razloga rešili da testiraju njegove granice.

Na snimku se vidi da je modelu M550d za ubrzavanje od 0 do 100 km/h bilo potrebno svega 4,7 sekundi, što je malo više nego što stoji u zvaničnim performansama kompanije (4,4 sekundi). Za ubrzavanje od nule do maksimalne elektronski ograničene brzine od 260 km/h, potrebno mu je oko 35 sekundi. Poređenja radi, kod modela M5 limiter brzine se aktivira nakon 305 km/h.

Kada je o modelu M5 reč, najavljenbo je da će on u toku naredne godine dobiti i Competition paket opreme, te će biti najbrži model Serije 5. Glavni konkurent će mu biti Mercedes-AMG E63 S.

Momci iz ove ekipe su testirali i karavan verziju modela M550d xDrive koji nosi oznaku Touring. On je bio nešto sporiji, naravno, zbog dodatne težine.

Izvor: VreleGume

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *