AMD se zvanično oglasio povodom izmene statistika RX 560 GPU-a

Objavljeno: 7.12.2017.


AMD je objavio zvanično saopštenje koje se tiče situacije sa nedavnom objavom modifikovane verzije Radeon RX 560 grafičke karte.
Različiti mediji su pokrivali ovu temu, a glavna zamerka ide u smeru toga što ne postoji jasna razlika između dve drugačije verzije AMD RX 560 grafičke karte. Ovo dovodi do toga da se GPU isporučuje u dva različita nivoa performansi: jedan sa 14 CU (Compute Units) i 896 stream procesora, kao i drugi sa 16 CU i 1024 stream procesora, što je originalna specifikacija grafičke karte.

“Tačno je da su dostupne 14 Compute Unit (896 stream procesora) i 16 Compute Unit (1024 stream procesora) verzije Radeon RX 560 grafičke karte”, istakao je predstavnik kompanije AMD. “Predstavili smo 14 CU verziju ovog leta, kako bi smo partnerima i tržištu ponudili više opcija iz RX 500 serije. Primetili smo da na nekim partnerskim i maloprodajnim sajtovima nema jasne diferencijacije između dva modela. Preduzimamo odgovarajuće korake kako bi se ova situacija popravila, kako bi se imena i opisi proizvoda pojasnili, tako da igrači i potrošači znaju tačno šta kupuju. Izvinjavamo se zbog konfuzije koju je ova situacija možda izazvala”.

Izvor. Benchmark

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *