Zaharova: Dušom i srcem uz naše sportiste

Objavljeno: 6.12.2017.


Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je ovim riječima je komentarisala suspenziju ruske reprezentacije sa Olimpijskih igara 2018. godine u Pjongčangu:
“Nikako ne mogu da nas sruše. Ni svjetskim ratom, ni raspadom Sovjetskog Saveza, ni sankcijama…Mi preživljavamo…Svjetske prognoze nisu planirale oživljavanje Rusije kao sportske sile: omladina je već trebalo da spava, na stadionima da budu prodavnice odjeće, a treneri da rade za druge reprezentacije”.

Zaharova je na svojoj stranici na Fejsbuku takođe istakla dostignuća ruskih sportista.

Pored toga, prema njenim riječima, sport u Rusiji postao je jedna od nacionalnih ideja, prenosi Sputnjik.

“Sve vrijeme pokušavaju da nam dokažu besmislenost svega našeg – načina života, kulture, istorije, a sada i sporta. Da li boli? Vrlo. Dušom i srcem sam sada uz naše sportiste. Da li ćemo preživjeti” Da”, navela je Zaharova.

Ruski sportisti će, na Zimskim olimpijskim igrama u februaru sljedeće godine u Pjongčangu, moći da se takmiče samo pod olimpijskom zastavom, a funkcionerima Ministarstva sporta i Olimpijskog komiteta Rusije zabranjeno je prisustvo na takmičenju u Južnoj Koreji, odlučio je u utorak Međunarodni olimpijski komitet (MOK).

TANJUG

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *