Vučić danas svečano dočekuje tročlano Predsjedništvo BiH

Objavljeno: 6.12.2017.


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas će, ispred Palate Srbija, prirediti svečani doček za članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koji borave u posjeti Srbiji.
Nakon razgovora Vučića sa članovima tročlanog Predsjedništva BiH – predsjedavajućim Draganom Čovićem, Mladenom Ivanićem i Bakirom Izetbegovićem – najavljeno je obraćanje medijima.

Vučić je za članove Predsjedništva BiH, koji su u Beograd doputovali u utorak, isto veče priredio radnu večeru tokom koje je razgovarano o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i infrastrukturnim projektima.

“Sa Predsjedavajućim i članovima Predsjedništva BiH tokom radne večere razgovaramo o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i infrastrukturnim projektima”, objavio je predsjednik Srbije na svom Tviter nalogu.

Čović, Izetbegović i Ivanić će u Beogradu, takođe, razgovarati sa premijerkom Srbije Anom Brnabić.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, oni će razgovarati o načinima za unapređenje bilateralnih odnosa dveju zemalja, jačanju ekonomske saradnje i evropskim integracijama.

Pored toga, članovi Predsjedništva BiH položiće vence na Spomenik neznanom junaku na Avali. U njihovoj pratnji, kako je najavljeno, biće ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

Ivanić, Izetbegović i Čović će zvaničnu posjetu Srbiji završiti sastankom sa predsjednicom parlamenta Majom Gojković, u popodnevnim satima.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *