U toku sastanak Vučića sa članovima Predsjedništva BiH

Objavljeno: 6.12.2017.


U Palati Srbija u toku je sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i članova tročlanog Predsjedništva BiH – predsjedavajućeg Dragana Čovića i Mladena Ivanića i Bakira Izetbegovića.
Takođe, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se sa ministrom spoljnih poslova BiH Igorom Crnatkom.

Nakon razgovora Vučića sa članovima Predsjedništva BiH, uslijediće plenarni sastanak delegacija Srbije i BiH, a zatim će se predsjednik Srbije i predsedavajući Predsedništva obratiti medijima.

Vučić je prethodno priredio svečani doček za članove Predsjedništva BiH ispred Palate Srbija.


Vučić je za članove Predsedništva BiH, koji su u Beograd doputovali u utorak, isto veče priredio radnu večeru tokom koje je razgovarano o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i infrastrukturnim projektima.

“Sa Predsedavajućim i članovima Predsedništva BiH tokom radne večere razgovaramo o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i infrastrukturnim projektima”, objavio je Vučić na svom Tviter nalogu.

Čović, Izetbegović i Ivanić će u Beogradu, takođe, razgovarati sa premijerkom Srbije Anom Brnabić o načinima za unapređenje bilateralnih odnosa dveju zemalja, jačanju ekonomske saradnje i evropskim integracijama.

Pored toga, članovi Predsedništva BiH položiće vijence na Spomenik neznanom junaku na Avali. U njihovoj pratnji, kako je najavljeno, biće ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

Ivanić, Izetbegović i Čović će zvaničnu posjetu Srbiji završiti sastankom sa predsjednicom parlamenta Majom Gojković, u popodnevnim satima.

TANJUG

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *