Šta će reći kraljica: Princ Harry i Meghan krše kraljevska pravila

Objavljeno: 6.12.2017.


Navodno će glavni sastojak njihove svadbene torte biti banane, a običaj je da u torte na vjenčanjima članova kraljevske obitelji ide miješano voće koje nije toliko mekano i suho je, jer komadi ovih torti se čuvaju za aukcije.
Kate Midlleton i princ William poštivali su tradiciju kraljevske porodice kad su se vjenčali, a kasnije su malo pomalo kraljici dali do znanja da će njihov životni stil i odgoj djece biti malo opušteniji i ne toliko u harmoniji s pravilima i običajima kraljevske porodice.

Princ Harry i njegova zaručnica Meghan Markle odlučili su kako će već za vjenčanje prekršiti neke običaje. Njihova svadbena torta, piše britanski Telegraph za glavni sastojak imat će banane koje se inače nikada ne stavljaju u svadbene torte kraljevske porodice.

Naime, običaj je da u torte članova kraljevske porodice ide suho voće jer se komad te torte obično kasnije prodaje na aukcijama, tako je bilo u slučaju torte princa Charlesa i princeze Diane te se očekuje da će takvu sudbinu imati i torta princa Williama i Kate Middleton te Harryja i Meghan.

Ali, kako je banana omiljeno voće princa Harryja i mora biti u torti par će malo zaobići pravila kako bi na vjenčanju imali slasticu od omiljenog prinčevog voća.

Foto: Reuters

Izvor: Vecernji

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *