Porsche 911 Hybrid će zvanično biti predstavljen 2023. ili 2024. godine

Objavljeno: 6.12.2017.


Nepobitno je da se vremena menjaju. Najbolji primer za to je elektrifikacija automobila, čak i onih za koje smo mislili da će ostati verni tradiciji, kao na primer Porsche 911. 
Porsche je već nekoliko puta najavljivao i odustajao od plana da da hibridni pogon i svom najpoznatijem modelu. Naime, sada je potvrda da će se to zaista desiti stigla iz samog vrha kompanije, odnosno od strane izvršnog direktora, Olivera Bluma. U intervjuu sa Automotive News, on je rekao da inženjeri u Štutgartu već rade na plug-in hibridnoj verziji modela 911 i da će se ona pojaviti na tržištu za oko četiri godine.

Nova generacija modela 911 se razvija od “nule” upravo zbog elektrifikacije. Nova platforma će dati prostora za baterije, a odluka da se na predstavljanje hibridne verzije sačeka još četiri godine će inženjerima dati prilike da izvuku više snage iz agregata, te da unaprede baterije u culju većeg dometa u toku električne vožnje. Oliver Blum procenjuje da će hibridna verzija ovog modela moći samo uz pomoć električne energije da pređe do 69 kilometara.

Bez sumnje će ovakav pogon i baterije uticati na težinu modela 911, ali su inženjeri su sasvim sigurno uporedili prednosti i mane, te je hibridni pogon pobedio.

Izvor: Automotive News 

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *