Dastin Hofman optužen za seksualno uznemiravanje

Objavljeno: 6.12.2017.


Poznati glumac se suoči sa nezgodnim pitanjima komičara i voditelja, takođe poznatog, Džona Olivera
Glumac Dastin Hofman i voditelj i komičar Džon Oliver ušli su u žučnu raspravu na panelu koji je ogranizovan povodom 20. godišnjice filma “Ratom protiv istine”, prenosi Gardijan.

Kratko podsećanje: film govori o seksualnom skandalu američkog predsednika uoči izbora, zbog čega šef Bele kuće angažuje holivudskog producenta da osmisli način kako da skrene pažnju javnosti, zbog čega izmišljaju rat Amerike i Albanije.

Tek, razlog za prepirku Hofmana i Olivera bile su nedavne optužbe za seksualno uznemiravanje na račun popularnog glumca.

Naime, spisateljica Ana Grejem Hanter tvrdi da je ovaj glumac 1985. godine s njom razgovarao na neprimeren način tokom snimanja televizijskog filma Smrt trgovačkog putnika.

Ona je navela da se Hofman u njenom prisustvu upuštao u razgovore o seksu koji nisu bili primereni.

“Prvog dana snimanja me zamolio da mu izmasiram noge, i to sam”, rekla je za “The Hollywood Reporter”. “Očijukao je sa mnom, uhvatio me za zadnjicu i pričao je o seksu sa mnom i u mom prisustvu. Jednog jutra sam otišla u njegovu sobu da uzmem njegovu narudžbinu za doručak. Kad sam došla pogledao me i nacerio se. Onda je rekao: ‘Poješću tvrdo kuvano jaje… i mekano kuvani klitoris. Svi su smejali, ja sam bila zatečena”.

Prema Vašington postu, Oliver je vodio panel i otvorio pitanje Hofmanove reakcije na te optužbe.

Hofman je, naime, samo jednom izjavom saopštio da mu je žao ako je učinio bilo šta što bi je dovelo u neprijatnu situaciju, i da to ne održava ono što on jeste.

“To je nešto o čemu ćemo morati da razgovaramo, zato što… to vidi u vazduhu”, rekao je Oliver, pre nego što je pitao glumca da li misli da je jedna izjava bila dovoljna.

“Prvo, nije se dogodilo tako kako je ona prenela”, odgovorio je Hofman, pre nego što je ukazao da su njegov odgovor na optužbe mediji pogrešno predstavili kao priznanje krivice.

“Ja i dalje ne znam ko je ta žena”, rekao je Hofman. “Nikada je nisam sreo. I ako jesam to je bilo u grupi sa drugim ljudima”.

Kada je Hofman ponovio da navodni incident ne reflektuje “ono što on jeste”, Oliver se brecnuo.

“To su odgovori koji me nerviraju”, rekao je. “To reflektuje ko ste vi”, rekao je između ostalog Oliver, uz opasku da to deluje kao izvlačenje.

Hofman mu je rekao da bi trebalo da bude otvorenijeg uma kada je taj slučaj u pitanju i skrenuo mu pažnju da nije bio prisutan kada se navodni incident dogodio.

“Drago mi je što nisam”, rekao je voditelj.

Foto: Profimedia

Izvor: Nedeljnik

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *