Dačić o Bakiru: Osmijesi prezira Vučića i Čovića…

Objavljeno: 6.12.2017.


Postupak člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića nije u skladu sa ciljem sastanka – unapređenje odnosa, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.
On je dodao da o tom potezu najbolje govore reakcije predsednika Srbije i predsedavajućeg Predsedništva BiH.

Dačić je rekao da smo više puta do sada imali priliku da vidimo njegove (Izetbegovićeve) izjave, koje su zaoštrile odnose ne samo sa Srbima, već i sa Hrvatima.

“Možda je najbolji pokazatelj i najbolje govore o svemu razmenjeni pogledi, posle takve Bakirove provokacije, Aleksandra Vučića i Dragana Čovića i osmeh koji je pokazao da se sa prezirom odnose na ovakav jedan postupak Izetbegovića”, rekao je Dačić.

On je dodao da postupak nije u skladu sa ciljem ovog sastanka, a cilj je bio unapređenje naših odnosa, a ne “jedan korak napred, dva koraka nazad”.

Da podsetimo, zajedničko obraćanje predsednika Srbije i Predsedništva BiH završeno je uz male trzavice i “pojašnjenja” koja su dali Bakir Izetbegović i Aleksandar Vučić.

Iako je u ime BiH govorio hrvatski predstavnik Dragan Čović, na kraju je bošnjački član Predsedništva BiH Izetbegović rekao da “mora nešto da pojasni”.

On se osvrnuo na poruku koju su poslali Vučić i Čović da o pojedinim pitanjima, kao što je Kosovo, zvanično Sarajevo neće menjati stav ukoliko to ne bude uradio ni Beograd.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *