Aston Martin RapidE neće biti konkurent Teslinom Model S

Objavljeno: 6.12.2017.


Na potpuno električni model kompanije Aston Martin, RapidE, mnogi gledaju kao na direktnog rivala Teslinom Modelu S, ali prema rečima šefa Aston Martina, Endija Palmera, to nije istina. 
Tokom intervjua sa magazinom Autocar, Palmer je rekao da kupci modela RapidE taj automobil neće birati zbog performansi kao što je slučaj sa Model S, već zbog toga što će on biti pravo oličenje luksuza. On je dodao da su oni koji kupuju Model S (uglavnom ga svi kupuju sa punom opremom) ograničeni ne finansijski već ponudom opreme. Po njegovim rečima, to će sa modelom RapidE biti potpuno drugačije, i on će biti namenjen kupcima koji žele nešto više od onoga što Tesla može da ponudi.

Britanski proizvođač automobila razvija i testira potpuno električni model RapidE već duže vreme, a biće proizvedeno svega 155 takvih primeraka. Pre nego da s njim jure veliki broj prodaje, on predstavlja odgovor proizvođača na zahteve kupaca za potpuno električnim Aston Martinom.

Ovaj automobil će biti baziran na performantnom Rapide AMR modelu, ali će imati agresivniji dizjan. Ovaj automobil će zvanično biti predstavljen tokom 2019. godine.

Izvor: Autocar

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *