2018 Ford Transit Connect i Transit Courier

Objavljeno: 6.12.2017.


Ford je ovih dana objavio i prve detalje koji se tiču obnovljenih verzija modela Transit Connect i Courier.
Kao što se i očekivalo, Transit Connect je dobio izmenjenu prednju masku, doterana svetla i branik, dok se promene u unutrašnjosti odnose na novi panel sa instrumentima, kvalitetnije materijale, kao i 6-inčni infotainment sistem.

U ponudi su i bezbednosni i sistemi asistencije, uključujući Pre-Collision Assist sa detekcijom pešaka, pa Active Park Assist i Intelligent Speed Limiter.

Novosti ima i pod haubom, i to u vidu novog 1,5 litarskog EcoBlue dizelaša. Kupci će takođe moći da dobiju i unapređeni 1,0 litarski EcoBoost benzinac sa tehnologijom detaktivacije cilindara.

Oba pomenuta motora mogu da se kombinuju sa doteranim šestostepenim manuelnim menjačem, dok je dizelaš opciono moguće kombinovati i sa osmostepenim automatikom.

I Ford Transit Courier modelske godine 2018 je pretrpeo slične vizuelne promene (maska, svetla, branik), a u unutrašnjosti se ističe redizajnirana centralna konzola.


Treba pomenuti i osveženu gamu motora, uključujući 1,0 litarski EcoBoost benzinac i 1,5 litarski TDCi dizelaš. Raniji petostepeni manuelni menjač je sada zamenjen novim šestostepenim, pri čemu se pominje i smanjena potrošnja goriva.

Ford će ove modele u Evropi početi da prodaje sredinom sledeće godine, s tim što će dodatne detalje saopštiti naknadno.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *