Maserati ZS3 – Render koji oživljava koncept Alfieri

Objavljeno: 23.11.2017.


Ako Maserati reši da oživi svoj koncept sportskog automobila, Alfieri, on bi trebalo da izgleda kao Maserati ZS3 koji se nalazi na slikama. 
Tokom 2014. godine, na sajmu automobila u Ženevi, Maserati je predstavio svoj impresivan koncept sportskog automobila koji je nazvan Alfieri. Alfieri je imao formu sportskog kupea sa troja vrata i trebalo je da bude naslednik modela MC12, koji je proizveden u samo pedeset primeraka. Naime, MC12 je utabao stazu svežem dizajnu i performansama novih sportskih automobila.

Nažalost, čak i nakon sjajnog utiska koji je ostavio na posetioce sajma u Ženevi i ljubitelje automobila širom sveta, Alfieri nikada nije stigao do proizvodne faze. Danas, zahvaljujući poljskom dizajneru Vojcehu Jurovskom, imamo prilike da vidimo kako bi Alfieri izgledao da se proizvodi. On je automobil na svojim render fotografijama nazvao Maserati ZS3, koji, iako ima dosta sličnosti sa konceptom Alfieri koji je poslužio kao inspiracija, poseduje jedinstven dizajn (uključujući nekoliko komponenti koje se već nalaze u proizvodnji).

Prednji deo automobila karakteriše ovalna maska (rešetka) koja poseduje šest vertikalnih greda između kojih se, na sredini nalazi logo Maseratija. Sa leve i desne strane maske se nalaze dva velika usisinika za vazduh, a iznad njih se nalaze uski i oštri farovi što mu daje modernij izgled u odnosu na originalni koncpet. Naglašena usna i niži klirens čine da ZS3 izleda agresivnije.

Posmatrano sa strane, dizajn je skoro potpuno isti kao dizajn koncepta, ali su tu novi točkovi i širi pragovi. Zadnji deo automobila je potpuno nov, poseduje oštra svetla, veći zadnji prozor i difuzor koji izgleda dinamično. Poljak je za svoj dizajn automobila rekao da “izgleda minimalistički a opet veoma agresivno”. 

Dok je originalni koncept posedovao Ferarrijev V8 agregat zapremine 4,7 litara, Poljak je svoj automobil zamislio sa V12 agregatom zapremine 6,3 litara koji šalje snagu svim točkovima. Za sada ZS3 ostaje samo render, ali postoje glasine da je Maserati počeo rad na električnom sportskom automobilu, koji je inspirisan upravo Alfieri konceptom. Nadamo se da će se novi model pridružiti gami Maseratijevih automobila za nekoliko godina i da će izgledati kao ovaj render.

Izvor: VreleGume

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *