Turska kritikuje SAD: Pravite opasan scenario u Raki

Objavljeno: 15.11.2017.


Davanje militantima DAEŠ-a mogućnosti da napuste Raku je opasan plan za razvoj događaja, navodi se u saopštenju MIP-a Turske
Davanje militantima DAEŠ-a mogućnosti da napuste Raku je opasan plan za razvoj događaja, navodi se u saopštenju MIP-a Turske.

„Takozvane Sirijske demokratske snage koje su sirijsko krilo Radničke partije Kurdistana, izvodeći čišćenje Rake od DAEŠ-a i dogovorivši se sa tom grupom, pustili su iz Rake veliki broj terorista. To je još jedan primer kako borba jedne terorističke organizacije protiv druge vodi ka njihovoj zaveri“, navodi se u saopštenju.

Prema dokumentu, Ankara je više puta naglašavala da cilj sirijskih Kurda nije borba protiv DAEŠ-a, već stvaranja bezakonja i promena demografske strukture u regionu.

Kako je javio Bi-Bi-Si, arapasko-kurdski odredi „Sirijskih demokratskih snaga“ koje podržava koalicija na čelu sa SAD omogućili su izlazak iz Rake oko 250 militanata DAEŠ-a.

Ranije je stalno predstavništvo Sirije u UN saopštilo da koalicija na čelu sa SAD omogućila militantima DAEŠ-a da napuste Raku i Dejr el Zor za vreme operacije za oslobađanje naselja. Pismo je poslato generalnom sekretaru UN i predsedniku SB.

Izvor: Sputnjik

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *