Spofec Rolls-Royce Dawn

Objavljeno: 15.11.2017.


Rolls-Royce i tjuning? U odeljenju Spofec, iza kojeg stoji nemačka tjuning kompanija Novitec, došli su na ideju da poboljšaju nekoliko primeraka modela Dawn, a rezultat možete videti na fotografijama.
Delovi značajno proširene karoserije luksuznog britanskog kabrioleta su napravljeni od ugljeničnih vlakana, a u razvoju i dizajniranju asistirao je i čuveni dizajner Vittorio Strosek.

U Spofecu su se odlučili za ekskluzivne crne 22-inčne aluminijumske felne s kojima su optimalno popunjene praznine ispod proširenih blatobrana projekta koji nosi naziv “Overdose“.

Tačku na “i“ stavlja posebna boja karoserije koja je prepoznatljiva po „kontra“ načinu otvaranja vrata.

S novim blatobranima širina karoserije povećana je 13 cm. Ono što se ne vidi krije se ispod dugog prednjeg poklopca motora gde je smešten 6,6 litarski V12 biturbo motor koji u ovom slučaju raspolaže s 686 konjskih snaga i 980 Nm najvećeg obrtnog momenta već pri 1.800 obr/min.

Pomenute brojke su dovoljne za ubrzanje od 0 do 100 km/h nakon 4,6 sekundi i elektronski ograničenih 250 km/h. Za efikasno zaustavljanje zadužen je komplet novih karbonsko-keramičkih kočnica s prednjim diskovima od 405 milimetara.

U cilju zadržavanja ekskluzivnosti Spofec (akronim za Spirit of Ecstasy, legendarni simbol Rolls-Royca) će ovakav Dawn na globalnoj osnovi ponuditi u samo osam primeraka. Cena nije objavljena, što u ovom slučaju ionako spada među nebitne informacije.

Izvor. AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *