„Posljednji džedaj“ stiže 15. decembra

Objavljeno: 15.11.2017.


Za tačno mesec dana, 15. decembra, zakazana je svetska premijera 8. dela serijala „Ratovi zvezda“, naslovljena „Poslednji džedaj“, od kojeg se očekuje da bude najgledaniji film u ovoj godini.
Otkako je holivudska kompanija „Volt Dizni“ 2012. otkupila od Džordža Lukasa sva prava na njegov serijal Ratovi zvezda, novi vlasnik je počeo da se priprema da nastavi priču u kojoj bi igrali neki veterani i neki novi glumci.

Trejler za film „Ratovi zvezda: Poslednji džedaj“

Tako je snimljen film Buđenje sile koji je stigao pred publiku 2015. godine i postigao spektakularan uspeh. U filmu koji je režirao J. J. Abrams pojavilo se troje veterana – Harison Ford kao ostareli Han Solo, Mark Hamil i Keri Fišer koja je sada general, a ne više princeza. Ostale važne nove likove igrali su i novi glumci koje je publika veoma lepo prihvatila.

Film u Srbiju stiže dva dana ranije!

Ljubitelji franšize Ratovi zvezda koji žele među prvima u Srbiji da pogledaju film Ratovi zvezda: Poslednji džedaj tri-de, imaće priliku za to već 13. decembra u bioskopima „Sinepleks Ušće“, „Sinepleks Big Beograd“ , „Sinepleks Delta siti“, „Sinepleks Kragujevac plaza“ i „Sinepleks Niš“. Dan kasnije film će se naći na repertoaru bioskopa širom Srbije.

Priča počinje 30 godina nakon što se završila prvobitna Lukasova serija 1983. godine, koja je bila začetnik čitave nove industrije i donela bogatstvo svojim autorima.

Odmah pošto se pokazalo da ljubitelja Ratova zvezda ima po celom svetu, počele su pripreme za osmi film Poslednji džedaj u kome se priča nastavlja tamo gde je stala u Buđenju sile.

Direktor studija kompanije „Volt Dizni“, Ketlin Kenedi, opredelila se da angažuje Rajana Džonsona da napiše scenario i režira Poslednjeg džedaja.

Džonson sa nestrpljenjem očekuje premijeru, jer do sada nije režirao neki naučno-fantastični film, ali i tako monumentalnih razmera kao što se očekuje od nekog filma ovog najuspešnijeg serijala u istoriji sedme umetnosti.

Džonson (43) priznaje da je kao dečak obožavao Ratove zvezda i da je sve nastavke gledao više puta, a posebno ovaj najnoviji, jer njegov kolega Abrams je u svoj film uneo potrebnu svežinu, čineći ga savremenijim od onih starih Lukasovih.

Režiser je veoma srećan i ponosan što mu je Ketlin Kenedi pružila punu slobodu da kreira scenario bez bilo čijeg mešanja, tako da je priča o potrazi za Hanom Solom, koji je nestao u kosmosu, plod njegove mašte.

Kako je ispričao novinaru Njujork tajmsa, Džonsona su tokom snimanja posećivali mnogi koji su igrali važnu ulogu u stvaranju ranijih filmova ovog serijala – od „oca“ Džordža Lukasa do autora Buđenja sile Abramsa koji je, kako je rekao Džonson, bio veoma dobar konsultant.

Izvor: RTS

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *