Odgođena sjednica PD PSBiH

Objavljeno: 15.11.2017.


Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH neće se danas održati u Sarajevu, jer u trenutnim političkim uslovima ne postoji ambijent za normalan rad. Ovo je BN televiziji izjavio zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma PS BiH Mladen Bosić.
Za održavanje sjednice ne postoji kvorum za odlučivanje, jer srpski poslanici neće prisustvovati sjednici, pa je prijedlog da se ona odloži.

Dodatno zaoštravanja situacije u zajedničkim institucijama BiH došlo je nakon posljednje izjave bošnjačkog člana u Predsjedništvu BiH Bakira Izetbegovića u vezi priznanja Kosova, a što je oštro osudio zvanični Beograd, ali i predstavnici vlasti u Banjaluci i srpski predstavnici u zajedničkim institucijama BiH.

Vlast u Banjaluci traži napuštanje srpskih predstavnika iz zajedničkih institucija, na što je Savez za promjene reagovao da je to kukavički čin i da treba se boriti za srpske interese upravo u tim organima BiH.

U međuvremenu je stiglo i reagovanje Izetbegovića da njegov intervjuu nije precizno prenesen.

Srpski član u Predsjendištvu BiH Mladen Ivanić danas je sazvao sastanak u kabinetu u Banjaluci povodom aktuelne političke situacije u BiH. Na sastanak su pozvani poslanici i ministri u zajedničkim institucijama BiH iz Saveza za promjene.

(BN)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *