MSP: Odnosi Srbije i BiH dobri

Objavljeno: 15.11.2017.


U Beogradu su održane konsultacije predstavnika spoljnih poslova Srbije i inostranih poslova BiH, na kojima je ocenjeno da su bilateralni odnosi dobri.
Tokom konultacija obostrano je ocenjeno da postoji intenzivan politički dijalog na najvišem nivou i spremnost da se otvorena pitanja rešavaju u neposrednom dijalogu.

Tokom konsultacija razgovarano je o bilateralnim odnosima dve zemlje, regionalnoj saradnji, procesu evropskih integracija, aktivnostima u oblasti bezbednosno-odbrambene politike, kao i o saradnji dva ministarstva.

Kako je saopšteno iz MSP-a, konsultacije su održane juče i tom priliom su izražena očekivanja da će u narednom periodu biti postignut pomak u procesu definisanja konačne granične linije.

Istovremeno, konstatovano je da Srbija i BiH uspešno sarađuju i na regionalnom, kao i na širem međunarodnom planu.

Saradnja dva ministarstva ocenjena je kao veoma dobra, o čemu svedoči i uspostavljena praksa redovnih šestomesečnih bilateralnih političkih konsultacija.

Delegaciju Ministarstva spoljnih poslova Srbije predvodio je državni sekretar Nemanja Stevanović, a delegaciju Ministarstva inostranih poslova BiH zamenik ministra Josip Brkić.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *