Krah FIBA – košarkaši Baskonije rekli “ne”

Objavljeno: 15.11.2017.


Košarkaši Baskonije izdali su zvanično saopštenje u kojem kažu da, nažalost, neće moći da igraju za nacionalne timove tokom prvog kvalfikacionog prozora.
Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo na programu su sledeće nedelje, međutim na njima neće biti većina evroligaških igrača.

Poslednji u nizu su košarkaši Baskonije: Janis Tima (Letonija), Džejson Grejndžer (Urugvaj), Johanes Fohtman (Nemačka), Vensan Poire (Francuska), Ilmane Diop (Španija), Tornike Šengelija (Gruzija).

Mi kao igrači Evrolige smo u situaciji u kojoj nismo trebali da se nađemo. Moramo da biramo između naših nadređenih koji nas plaćaju, od čega izdržavamo porodicu i naše zemlje. Ova situacija ne spada u našu odgovornost, ali mi moramo doneti odluku. U klubu smo razgovarali i zbog lošijeg starta sezone, novog trenera, odlučilo smo da ne igramo za nacionalne timove tokom prve faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo“, navodi se u saopštenju igrača.

FIBA je igrača stavila u veoma nezgodne pozicije, pošto su kvalifikacije ubačene u sred sezone, bez pauza u klubovima. Evroliga nije htela da popusti u svom kalendaru i igrači se masom odlučuju da otkažu učešće za nacionalni dres. 

Za Srbiju sigurno neće igrati Nikola Milutinov, a pod velikim znakom pitanja su i ostali igrači poput Nedovića, Milosavljevića, Micića, Muslija i ostalih… 

Još ranije NBA je stavio do znanja FIBA da neće puštati svoje igrače da napuštaju klubove u sred sezone.

Foto: EPAMAXIM SHIPENKOV

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *