“Zbog mumija u savezu se nadam da ćemo dotaći dno”

Objavljeno: 14.11.2017.


Bivši italijanski reprezentativac Paolo Kanavaro kritikovao je Fudbalski savez Italije i selektora Đanpjera Venturu.
Kanavaro kao krivce označio i strane igrače za šokantnu eliminaciju od Švedske u baražu za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Italija je posle 60 godina ostala bez Mundijala jer je u Milanu odigrala bez golova sa Švedskom, nakon poraza u Stokholmu 1:0.

“Svetsko prvenstvo nije izgubljeno juče, već pre 15 godina kada su oni koji vode naš fudbal počeli da ulažu u strane promašaje i tako ukrali mesta našim igračima. Dali smo im slavu zahvaljujući italijanskim trenerima, koji su i dalje najbolji na svetu. Sada se nadam da ćemo dotaći dno i krenuti u reforme našeg fudbala. Zbogom mumijama koje kontrolišu italijanski fudbal, stigao je prostor za mlade”, objavio je Kanavaro na svom “Instagram” profilu.

Defanzivac Sasuola žali što golman Đanluiđi Bufon neće postati prvi učesnika šest Mundijala.

“Čast za velikog Bufona koji je izgubio veliku priliku. Uprkos tome što nije uspeo izašao je pred kamere, nadam se da su mu to poslednje suze zbog fudbala. Podržimo mladu Italiju koja dolazi, ovo je moralo da se dogodi kako bismo se probudili”, zaključio je Kanavaro.

Prvi koji će otići biće najstariji selektor u istoriji ‘Azura’ Ventura, iako posle utakmice nije podneo ostavku, ali italijanski mediji pišu da će to već u utorak da uradi.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *