U kojoj zemlji Bitcoin ima najveću vrednost?

Objavljeno: 14.11.2017.


Prema vestima koje prenosi agencija Rojters, bitkoin se u očima svetskih investitora tretira kao spekulantska igra promenljive sreće koja bi svakog trenutka mogla da ojadi veliki broj sadašnjih vlasnika ove kripto valute koji u njoj vide lak izvor potencijalne zarade. 
U Harareu, Zimbabve, veliki broj ljudi svakodnevno opseda šaltere lokalnih banaka u nadi da će doći do svog mukom stečenog novca. Domaća valute beleži gotovo svakodnevni gubitak vrednosti, a inflacija dobija oblik galopirajuće pojave. Zbog toga su se pojedini stanovnici ove afričke zemlje odlučili da konvertuju lokalnu valutu u bitkoin, dok drugi novac ulažu u obrazovanje van zemlje.
Momentum rasta bitkoin vrednosti kao da ne nazire kraj zabeleživši novu rekordnu vrednost od 7888 američkih dolara. U isto vreme, lokalne menjačnice u Harareu za jedan bitkoin traže čak 13900$. I dok je finansijski sistem Zimbabvea na ivici kolapsa, teška trenutna situacuija lokalno stanovništvo prisiljava da preuzme rizik konverzije u dotičnu kripto valutu čija vrednost neprekidno raste poput mehura sapunice.
Prebacio sam svu ušteđevinu u bitkoine, što je jedini način da sačuvan vrednost životne ušteđevine – potez očajnika koji se sve češće može čuti među stanovnicima u Harareu!
Izvor: Benchmark

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *